TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow
Slider

TAIJI

Taijiquan – lyhyemmin taiji, on vanha kiinalainen taistelulaji, joka on saavuttanut suosiota erityisesti terveysvaikutustensa takia. Sen periaatteena on luonnollinen ja virtaava koko vartalon liike, joka yhdistetään hengitykseen, sekä mielen käyttöön liikkeen ohjauksessa. Liikkeet tehdään usein hitaasti, mikä helpottaa niiden omaksumista.

Taijin lisäksi teemme qigong-harjoituksia, nämä ovat perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvia hengitys-, energia-, voimistelu- ja itsehoitomenetelmiä.

Edustamaamme tyyliä kutsutaan modernisoiduksi taijiksi erotuksena muista lajin tyylisuunnista. Pääpaino on liikesarjojen harjoittelussa, kamppailupuoli tulee esille pariharjoitusten muodossa, joita käytetään periaatteiden havainnollistamiseen.

Qigong-puolella harjoittelemme mm. Chinese Health Qigong Association:in standardoimia sarjoja.

Olemme Suomen Wushu-liiton jäsenseura ja päävalmentajanamme toimii shifu Zhang Fang Helsingin Wushusta.

KUINKA ALOITAN?

Taijin harjoittelu alkaa peruskurssilla, joka kestää noin neljä kuukautta. Kurssit alkavat syyskuussa ja tammikuussa. Harjoituksia pidetään kolmena päivänä viikossa, joista viikonlopun vuoro on varattu terveys-qigongille ja vapaalle harjoittelulle.

Peruskurssin hinta on 100 euroa. Työttömille, eläkeläisille ja Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tulleille 40 euroa.

Qigong-kurssin hinta on 40 euroa, työttömille 30 euroa, Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta 20 euroa ja peruskurssilaisille ilmainen.

MITÄ HARJOITTELU VAATII?

Harjoittelun aloittaminen ei vaadi muuta kuin mukavat treenivaatteet – tasapohjaisia jalkineita suositellaan.

Harjoittelun vuosimaksu on 120 euroa. Työttömille, eläkeläisille ja Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tulleille 100 euroa. Vuosimaksuun sisältyvät kaikki harjoitukset.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan huippuseuraan!

Ilmoittautuminen tulossa myöhemmin

Matti Hakala

IHQF 3.duan
Harrastanut taijia vuodesta 1998. Kilpailumenestysta SM-kisoissa 2006, 2010 (joukkuehopea ja -pronssi 24-liikesarjassa sekä hopea 42-miekkasarjassa ja pronssi taijiviuhkassa). Toimii opettajana taijiquan ja -jian jatkokursseilla sekä terveysqigongissa.

Jukka Ilmonen

Harrastanut taijia vuodesta 2000. Kilpailumenestystä SM-kisoissa 2010 (joukkuepronssi 24-liikesarjassa). Toimii opettajana taijiquan ja -jian jatkokursseilla. Taustana myös Wing Tsun-lajin pitkäaikaista harjoittelua.

Harri Salmi

KWL 3.duan
Harrastanut taijia vuodesta 1994. Toimii opettajana taijiquanin peruskurssilla.

Jaoksen ohjaajat

Jaoksen pääohjaajina toimivat Matti Hakala ja Jukka Ilmonen. Molemmilla on Suomen Wushuliiton (FIWUF) teknisen toimikunnan antama taijiquanin sekä -jianin ohjaajan pätevyys. Lisäksi Matti Hakalalla on kansainvälisen terveysqigong-yhdistyksen (IHQF) antama Qigong-ohjaajapätevyys ja Harri Salmella on Kiinan Wushu-liiton (KWL) antama 3.duan-arvo sekä FIWUF:n antama taijiquanin ohjaajan pätevyys.

Harjoitusajat

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI