AIKIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

AIKIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

AIKIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow
Slider

AIKIDO

Aikido on nykyaikainen budolaji, jonka perusti Morihei Ueshiba (1883 – 1969) opiskeltuaan useita erilaisia perinteisiä japanilaisia taistelutaitoja.  Aikido tarkoittaa suomennettuna harmonisen voiman tietä. Itsepuolustuksellisena tavoitteena on hyödyntää hyökkääjän omaa liikevoimaa ohjaten sitä suuntaan, jossa hyökkääjä tai puolustautuja eivät vahingoitu.

Aikidon harjoittelun pääperiaatteita ovat väkivallattomuus ja kilpailemattomuus.  Harjoittelijat hiovat aikidotaitojaan yhteistyössä ilman keskinäistä kilpailua. Aikido ei ole sidoksissa fyysiseen voimaan, joten se sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Jyväskylässä aikidoa on harrastettu vuodesta 1985. Jigotai ry:n Aikido perustuu japanilaisen opettajan Seishiro Endo shihan (8. dan Aikikai) opetukseen. Hän on Tokiossa sijaitsevan aikidon keskuksen, Hombu-dojon eläkkeellä oleva opettaja, jolla on oma harjoitussali Sakun kaupungissa Naganossa. Endo shihan on käynyt Suomessa opettamassa vuodesta 1989 alkaen ja hänellä on täällä kuten muuallakin Euroopassa monia korkeatasoisia oppilaita, jotka käyvät opettamassa myös Jyväskylässä. Endo shihan korostaa aikidossa mielen rauhallisuutta, kehon joustavuutta ja liikkuvuutta sekä aikidotekniikan suorittajan ja vastaanottajan välistä pehmeää, mutta vahvaa kontaktia. Harjoituskumppanin tarttuessa lujasti kiinni helpoimmalta tuntuisi käyttää vapautumiseen kaikki mahdollinen lihasvoima mitä löytyy. Haasteellisempaa on pyrkiä pois tilanteesta ilman fyysistä voimaa ja hyökkääjää vahingoittamatta.

Kuinka aloitan?

Aikidon harjoittelu alkaa perustekniikkaharjoituksilla, joita on kaksi kertaa viikossa. Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan vuoden alussa ja syksyllä. Noin neljän kuukauden harjoittelun jälkeen suoritetaan ensimmäinen vyöarvo, 6 kyu, jonka jälkeen harjoittelija voi osallistua kaikkiin harjoituksiin, joita on kuudesti viikossa.

Junioreille järjestetään oma alkeiskurssi kaksi kertaa vuodessa. Junioriharjoituksia on kahdet viikossa.

Harjoitusasuna käy alkuun verkkarit ja t-paita. Harjoituspuku eli gi hankitaan yhteistilauksena kurssin aikana. Peruskurssin hinta on 80 euroa, yliopistoliikunnan kautta 40 euroa. Kurssin jälkeen jäsenmaksu on 15 euroa/vuosi ja harjoitusmaksu 2 x 80 euroa/vuosi.

Mitä harjoittelu vaatii?

Useimmiten harjoitukset ovat vauhdikkaita ja niihin sisältyy monipuolisia kehon liikkeitä, jotka vaativat tekijältään myös fyysistä ponnistelua ja hikoilua. Jokainen harjoittelee kuitenkin aina omien kykyjensä mukaisesti ja kukin määrittää itse omat henkilökohtaiset harjoittelutavoitteensa, tosin ohjaajien opastuksella. Aikidon harjoittelu kehittää monipuolisesti yleiskunnon ja muiden fyysisten ominaisuuksien lisäksi notkeutta, tasapainoa ja mielen ja kehon hallintaa. Harjoittelussa riittää haasteita kaikille kokemukseen, ikään ja kuntoon katsomatta.

Aikidosta voi helposti saada elinikäisen harrastuksen ja elämäntavan. Lajin aloittamiskynnys on matala, sillä alussa edetään rauhallisesti ja luodaan perusta myöhemmille harjoitteille.

Jigotaissa aikidoa ohjaavat kokeneet 1.–5. danin vyöarvon omaavat aikidokat.

YHTEYSTIEDOT

Aikuiset

Jari Heinonen, 5. dan
Jyri Vilokkinen, 4. dan
Raija Maula, 4. dan
Petteri Hannila, 3. dan
Mika Kilpeläinen, 3. dan
sähköposti: aikido(at)jigotai.fi

Aikuisten peruskurssi

Petri Myllärinen, 2. dan
Ville Maukonen, 1. dan
Jukka-Pekka Virtanen, 1. dan
sähköposti: aikidopk(at)jigotai.fi

Junioritoiminta

Roosa Heiska, 1. dan
sähköposti: aikidojuniorit(at)jigotai.fi

Talous

Anne Petelius, 3. dan
sähköposti: aikido_rh(at)jigotai.fi

Jäsenrekisteri ja laskutus

Jasmin Ruonala, 3. kyu
sähköposti: jasmin.ruonala(at)gmail.com
Ilmoita yhteystietosi muutokset jäsenrekisteriin
tästä linkistä

TIEDOTUS JÄSENILLE

Jaoston asioista tiedotetaan sekä sähköpostitse että jaoston Facebook-sivulla. Liity sähköpostituslistalle (ks. alla), niin saat tietoa tärkeistä tapahtumista.

Aikido-jaoston sähköpostituslista

Sähköpostistuslistalle voi liittyä ilmoittamalla siitä sähköpostiosoitteeseen: aikido(at)jigotai.fi. Listaan liityneille lähetetään sähköpostia osoitteeseen: aikido-list(at)jigotai.fi

Junioritoiminnan sähköpostituslista

Junioriharrastajien tiedotusta varten sähköpostituslistalle voi liittyä ilmoittamalla siitä sähköpostiosoitteeseen: aikido_juniorit(at)jigotai.fi. Listaan liittyneille lähetetään sähköpostia osoitteeseen: aikidojuniorit-lista(at)jigotai.fi

Facebook: Jigotai aikido Facebook

Instagram: Jigotai aikido Instagram

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan huippuseuraan!

Ilmoittautuminen tulossa myöhemmin

Facebook Instagram

Harjoitusajat

Kesä 2020 harjoitusajat

Harjoitukset alkavat ma 1.6.2020 klo 19.00

Harjoituspaikka:
Jyväskylän Monitoimitalo, Kuntoportti 3, 40700 JYVÄSKYLÄ
(Sisäänkäynti Rautpohjankadun puolelta, judosalit alimmassa kerroksessa)

Päivä Aika Ryhmä Judosali
maanantai 19.00-20.30 aikuiset 3
keskiviikko 17.00-18.30 aikuiset 3
perjantai 17.00-18.30 aikuiset 3

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI