JUDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

JUDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

JUDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow
Slider

JUDO

Ju = joustava, pehmeä, do = tie, taito. Judo voidaan kääntää siis joustavaksi tieksi.

Judo on maailman levinnein ja harrastajamäärältään suurin kamppailulaji. Harrastajamäärältään judo on jalkapallon jälkeen maailman toiseksi suosituin urheilulaji. Levinneisyyttä kuvaa hyvin se, että Kansainväliseen Judoliittoon (IJF, International Judo Federation) kuuluu tällä hetkellä 199 kansallista liittoa, mikä on enemmän kuin missään muussa urheilulajissa. Euroopassa lajia harrastaa yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Suosio on seurausta siitä, että judo sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Judo on taistelutaito, judo on urheilua, judo on ruumiin ja mielen harjoitusmuoto, judo on tapa kasvaa ihmisenä. Judossa jokainen voi asettaa itselleen sopivat haasteet ja tavoitteet monipuolisesta kuntourheilusta aina kivikovaan kamppailu-urheiluun olympiatasolla. Kansainvälisen judoliiton motto onkin: – Judo, more than sport.

Jyväskylän Jigotai on kasvattanut kilpajudokoita niin EM-, MM- kuin Olympiatatameillekin ja lisäksi monet ovat löytäneet tatamilta itselleen monipuolisen kuntourheilimuodon.

Jigotai judon pääopettajana toimii judoliiton pitkäaikainen maajoukkuevalmentaja Jaakko Saari 7.dan. Kaikkia kursseja vetävät koulutetut ohjaajat.

Kuinka aloitan?

Harjoittelu alkaa 3-4 kk kestävällä peruskurssilla, jonka jälkeen siirrytään jatkokurssille tai yleisiin harjoituksiin. Peruskurssit alkavat yleensä tammikuussa ja syyskuussa ja niitä järjestetään eri ikäryhmille. Peruskurssilla harjoitellaan kahdesti viikossa ja sen jälkeen harjoitusmääriä voi lisätä.

Peruskurssin hinta on xx € ja se sisältää harjoittelun lisäksi judopuvun. Jatkossa harjoittelun vuosimaksu aikuisilta on noin 200 € vuodessa sisältäen vakuutuksen.

Mitä harjoittelu vaatii?

Harjoittelu vaatii reipasta ja ennakkoluulotonta mieltä. Hikeä ja hengästymistä ei saa pelätä.

Juniorit pääsevät lajin pariin perhejudon kautta jo hyvinkin nuorena. Omatoimisen harjoittelun alaikäraja kamppailukerhossa on noin 5-vuotta.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan huippuseuraan!

Mukaan pääset täältä

Jaakko Saari

Pääopettaja, 7. dan

Jaoksen ohjaajat

Facebook

Harjoitusajat

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI