JIGOTAI-taiji-color-01 (fixed foot)

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

Slide Two

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

JIGOTAI-taiji-color-07 (fixed arms)

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow

TAIJI

Taijiquan – lyhyemmin taiji, on vanha kiinalainen taistelulaji, joka on saavuttanut suosiota erityisesti terveysvaikutustensa takia. Sen periaatteena on luonnollinen ja virtaava koko vartalon liike, joka yhdistetään hengitykseen, sekä mielen käyttöön liikkeen ohjauksessa. Liikkeet tehdään usein hitaasti, mikä helpottaa niiden omaksumista.

Taijin lisäksi teemme qigong-harjoituksia, nämä ovat perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvia hengitys-, energia-, voimistelu- ja itsehoitomenetelmiä.

Edustamaamme tyyliä kutsutaan modernisoiduksi taijiksi erotuksena muista lajin tyylisuunnista. Pääpaino on liikesarjojen harjoittelussa, kamppailupuoli tulee esille pariharjoitusten muodossa, joita käytetään periaatteiden havainnollistamiseen.

Qigong-puolella harjoittelemme mm. Chinese Health Qigong Associationin standardoimia sarjoja. Harjoittelemme myös jonkin verran Dao Yin Yang Sheng (DYYSG)-qigongia.

Olemme Suomen Wushu-liiton jäsenseura ja päävalmentajanamme toimii shifu Zhang Fang Helsingin Wushusta.

KUINKA ALOITAN?

Taijin harjoittelu alkaa peruskurssilla, joka kestää noin kolme kuukautta. Kurssit alkavat syyskuussa ja tammikuussa. Harjoituksia pidetään kahtena päivänä viikossa.

Peruskurssin hinta on 100 euroa. Työttömille, eläkeläisille ja Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tulleille 70 euroa.

Qigong-kurssin hinta on 40 euroa. Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tuleville, työttömille ja eläkeläisille hinta on 30 euroa. Jaoksen vuosimaksun maksaneille ja peruskurssilaisille qigong on ilmainen.

MITÄ HARJOITTELU VAATII?

Harjoittelun aloittaminen ei vaadi muuta kuin mukavat treenivaatteet – tasapohjaisia jalkineita suositellaan.

Harjoittelun vuosimaksu on 120 euroa. Työttömille, eläkeläisille ja Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tulleille 100 euroa. Vuosimaksuun sisältyvät kaikki harjoitukset.

TAIJIN PERUSKURSSI

Tiedotamme syksyn 2021 peruskurssista myöhemmin kesän aikana.

AJANKOHTAISTA

Suomen Wushu-liiton kesäleiri 30.7.-1.8.2021
Lue lisää leiritiedotteesta tai Facebookista.

•   Kesätreenit toukokuun alusta ma ja to klo 17.30-19.00 Mattilanniemessä vanhalla paikalla. Tulossa myös minileirejä pitkin kesää! Kokeilijat tervetulleita!

•   Jyväskylässä on voimassa laaja maskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille. Taijin liikesarjojen harjoittelussa voidaan kuitenkin pitää riittävät turvavälit ja pariharjoituksia ei koronaviruspandemian aikana tehdä. Jokainen voi kuitenkin harkintansa mukaan käyttää maskia harjoituksissa. Lisäksi tulee muistaa pitää huolta hyvästä käsihygieniasta.

INFOPAKETTI TREENAAJILLE  

LINKIT  

logo

Matti Hakala

IHQF 3.duan
Harrastanut taijia vuodesta 1998. Kilpailumenestysta SM-kisoissa 2006, 2010 (joukkuehopea ja -pronssi 24-liikesarjassa sekä hopea 42-miekkasarjassa ja pronssi taijiviuhkassa). Toimii opettajana taijiquan ja -jian jatkokursseilla sekä terveysqigongissa.

Jukka Ilmonen

Harrastanut taijia vuodesta 2000. Kilpailumenestystä SM-kisoissa 2010 (joukkuepronssi 24-liikesarjassa). Toimii opettajana taijiquan ja -jian jatkokursseilla. Taustana myös Wing Tsun-lajin pitkäaikaista harjoittelua.

Harri Salmi

KWL 3.duan
Harrastanut taijia vuodesta 1994. Toimii opettajana taijiquanin peruskurssilla.

Eeva Kallio

Harrastanut taijia vuodesta 2000. Toimii opettajana taijiquanin peruskurssilla.

Jaoksen ohjaajat

Jaoksen pääohjaajina toimivat Matti Hakala ja Jukka Ilmonen. Molemmilla on Suomen Wushuliiton (FIWUF) teknisen toimikunnan antama perus- ja jatkotason ohjaajan pätevyys. Lisäksi Matti Hakalalla on kansainvälisen terveysqigong-yhdistyksen (IHQF) antama Qigong-ohjaajapätevyys ja Harri Salmella on Kiinan Wushu-liiton (KWL) antama 3.duan-arvo sekä FIWUF:n antama perustason ohjaajan pätevyys. Peruskurssin opettajina toimivat Harri Salmi ja Eeva Kallio (FIWUF:n perustason ohjaajapätevyys) sekä apuohjaajana Nina Helminen.

Harjoitusajat

KESÄ 2021

•   Toukokuun alusta alkaen ma ja to klo 17.30-19.00 Mattilanniemessä vanhalla paikalla.  Karttalinkki

Viestintäkanavat ja sosiaalinen media

•   Email-listalle voit ilmoittautua osoitteeseen
•   Aktiivitreenaajille on Facebookissa oma suljettu keskusteluryhmä, johon voit lähettää liittymispyynnön.
•   Whatsapp-ryhmässä viestitetään nopeasti ja lyhyesti ajankohtaiset asiat, lähetä liittymispyyntö osoitteeseen

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI