JIGOTAI-taiji-color-01 (fixed foot)

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

Slide Two

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

JIGOTAI-taiji-color-07 (fixed arms)

TAIJI

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow

TAIJI

Taijiquan – lyhyemmin taiji, on vanha kiinalainen taistelulaji, joka on saavuttanut suosiota erityisesti terveysvaikutustensa takia. Sen periaatteena on luonnollinen ja virtaava koko vartalon liike, joka yhdistetään hengitykseen, sekä mielen käyttöön liikkeen ohjauksessa. Liikkeet tehdään usein hitaasti, mikä helpottaa niiden omaksumista.

Taijin lisäksi teemme qigong-harjoituksia, nämä ovat perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvia hengitys-, energia-, voimistelu- ja itsehoitomenetelmiä.

Edustamaamme tyyliä kutsutaan modernisoiduksi taijiksi erotuksena muista lajin tyylisuunnista. Pääpaino on liikesarjojen harjoittelussa, kamppailupuoli tulee esille pariharjoitusten muodossa, joita käytetään periaatteiden havainnollistamiseen.

Qigong-puolella harjoittelemme mm. Chinese Health Qigong Associationin standardoimia sarjoja. Harjoittelemme myös jonkin verran Dao Yin Yang Sheng (DYYSG)-qigongia.

Olemme Suomen Wushu-liiton jäsenseura ja päävalmentajanamme toimii shifu Zhang Fang Helsingin Wushusta.

KUINKA ALOITAN?

 

Taijin harjoittelu alkaa peruskurssilla, joka kestää noin kolme kuukautta. Kurssit alkavat syyskuussa ja tammikuussa. Harjoituksia pidetään kahtena päivänä viikossa.

Peruskurssin hinta on 100 euroa. Työttömille, eläkeläisille ja Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tulleille 70 euroa.

Qigong-kurssin hinta on 40 euroa. Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tuleville, työttömille ja eläkeläisille hinta on 30 euroa. Jaoksen vuosimaksun maksaneille ja peruskurssilaisille qigong on ilmainen.

MITÄ HARJOITTELU VAATII?

 

Harjoittelun aloittaminen ei vaadi muuta kuin mukavat treenivaatteet – tasapohjaisia jalkineita suositellaan.

Harjoittelun vuosimaksu on 120 euroa. Työttömille, eläkeläisille ja Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tulleille 100 euroa. Vuosimaksuun sisältyvät kaikki harjoitukset.

TAIJIN PERUSKURSSI SYKSY 2021

 

Jigotai ry:n Taiji-jaos järjestää syksyllä 2021 Taijin peruskurssin. Tule mukaan opettelemaan maailman suosituinta taijimuotoa, Yang Taijiquanin sulavaa ja pehmeää 24:n liikkeen sarjaa. Molemmat viikottaiset treenit ovat samaa kurssia, ja suosittelemme osallistumaan molempiin. Kurssin kesto on reilut 3 kuukautta, mukaan voit tulla vielä pari viikkoa kurssin alkamisen jälkeen. Pari ensimmäistä tutustumiskertaa ovat ilmaisia. Hajoituksiin voivat tulla kaikki taijista kiinnostuneet, aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Harjoitteluajat:
Ke 1.9.2021 alkaen klo 20.00 – 21.30
Jyväskylän kristillinen koulu (vanha Cygnaeuksen koulu) Voionmaankatu 18, käynti Keskikadun puolelta   Karttalinkki

La 4.9.2021 alkaen klo 16.00 – 17.30
Puistokoulu, Puistokatu 7-9   Karttalinkki

Huom! Jos treenipaikat eivät ole entuudestaan tuttuja, katso kuva liikuntatilojen sisäänkäynneistä.

Hinta:
100 euroa / 70 euroa työttömät, eläkeläiset, JKL korkeakoululiikunta

Ilmoittaudu sähköpostilla:

Harrastajien fiiliksiä voit lukea blogista https://taijiharrastajantaipaleelta.com/

AJANKOHTAISTA

 

•   Syksyn sisätreenit ovat alkaneet:
Keskiviikkoisin 1.9.2021 alkaen Jyväskylän kristillinen koulu: klo 20.00 – 21.30 ja lauantaisin 4.9.2021 alkaen Puistokoulu: klo 15.00 – 16.00 qigong, klo 16.00 – 17.30 peruskurssi ja jatkavat, klo 17.30 – 18.00 vapaata treenailua.

•   Syksyllä Qigong-kurssi lauantaisin:
4.9–18.12.2021 Puistokoululla klo 15.00–16.00.
Katso lisätiedot kurssimainoksesta.

•   Shifu Zhang Fangin leiri Lappeenrannassa 8.–9.10.2021.
Aiheena Terveys Qigong ja liikesarjana Ma Wang Dui Daoyin Shu. Tarkemmat tiedot Lappeenrannan Taiji Hu Bian:n sivulta.

•   Jyväskylässä on voimassa laaja maskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille. Taijin liikesarjojen harjoittelussa voidaan kuitenkin pitää riittävät turvavälit ja pariharjoituksia ei koronaviruspandemian aikana tehdä. Jokainen voi kuitenkin harkintansa mukaan käyttää maskia harjoituksissa. Lisäksi tulee muistaa pitää huolta hyvästä käsihygieniasta.

INFOPAKETTI TREENAAJILLE  

LINKIT  

logo

Matti Hakala

IHQF 3.duan
Harrastanut taijia vuodesta 1998. Kilpailumenestysta SM-kisoissa 2006, 2010 (joukkuehopea ja -pronssi 24-liikesarjassa sekä hopea 42-miekkasarjassa ja pronssi taijiviuhkassa). Toimii opettajana taijiquan ja -jian jatkokursseilla sekä terveysqigongissa.

Jukka Ilmonen

Harrastanut taijia vuodesta 2000. Kilpailumenestystä SM-kisoissa 2010 (joukkuepronssi 24-liikesarjassa). Toimii opettajana taijiquan ja -jian jatkokursseilla. Taustana myös Wing Tsun-lajin pitkäaikaista harjoittelua.

Harri Salmi

KWL 3.duan
Harrastanut taijia vuodesta 1994. Toimii opettajana taijiquanin peruskurssilla.

Eeva Kallio

Harrastanut taijia vuodesta 2000. Toimii opettajana taijiquanin peruskurssilla.

Jaoksen ohjaajat

Jaoksen pääohjaajina toimivat Matti Hakala ja Jukka Ilmonen. Molemmilla on Suomen Wushuliiton (FIWUF) teknisen toimikunnan antama perus- ja jatkotason ohjaajan pätevyys. Lisäksi Matti Hakalalla on kansainvälisen terveysqigong-yhdistyksen (IHQF) antama Qigong-ohjaajapätevyys ja Harri Salmella on Kiinan Wushu-liiton (KWL) antama 3.duan-arvo sekä FIWUF:n antama perustason ohjaajan pätevyys. Peruskurssin opettajina toimivat Harri Salmi ja Eeva Kallio (FIWUF:n perustason ohjaajapätevyys) sekä apuohjaajana Nina Helminen.

Harjoitusajat

SYKSY 2021

•   Ke 1.9.2021 alkaen Jyväskylän kristillinen koulu: klo 20.00 – 21.30
•   La 4.9.2021 alkaen Puistokoulu: klo 15.00 – 16.00 qigong, klo 16.00 – 17.30 peruskurssi ja jatkavat, klo 17.30 – 18.00 vapaata treenailua

Viestintäkanavat ja sosiaalinen media

•   Email-listalle voit ilmoittautua osoitteeseen
•   Aktiivitreenaajille on Facebookissa oma suljettu keskusteluryhmä, johon voit lähettää liittymispyynnön.
•   Whatsapp-ryhmässä viestitetään nopeasti ja lyhyesti ajankohtaiset asiat, lähetä liittymispyyntö Nina Helmiselle p. 0415482569 (jaoksen yhteyshenkilö myös muissa asioissa).

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI