Junioritoiminta

TAIDON ABC - OPAS TAIDOJUNIORIN VANHEMMALLE JULKAISTU

Vanhempien merkitys lasten liikuntaharrastuksessa on merkittävä. Jotta huoltajat tietäisivät, mistä puuhassa on kyse on tuotettu Taidon ABC - opas taidojuniorin vanhemmalle. Opas tulee ladattavaksi Suomen Taidon kotisivuilta. Oppaan takasivulla on myös lomake, jossa tiedustellaan huoltajien halukkuutta osallistua seuran toimintaan tavalla tai toisella. Lomakkeen voi halutessaan täyttää ja palauttaa junioreiden harjoituksissa. Lomake jaetaan myös junioreiden harjoituksissa syksyn aikana.

SEURAAVA TAIDON JUNIORIKURSSI ALKAA 2.9.2019

Syyskussa alkaa uusi juniorikurssi joka on tarkoitettu 7-13-vuotiaille. Harjoitukset on tarkoitettu taidojunioreille (sinivalkoisesta vyöstä eteenpäin) sekä uusille aloittelijoille (valkoinen vyö). Harjoitukset ovat aina maanantaisin klo 17.00-18.30, judosali 1:ssä. Ensimmäiset harjoitukset uusille junioreille ovat maanantaina 2.9.2019, mukaan voi tulla koko syyskuun ajan. Harjoitusasuna toimii alussa t-paita ja verryttelyhousut. Harjoittelemme tatamilla paljain jaloin. Pukutilauksen teemme myöhemmin. Nyt kaikki mukaan kokeilemaan monipuolista "3D" budolajia!

 

alt

Untai-shomen-geri - potku ja Fusemi -väistö. Kuvan lähde: Suomen Taido


Lajina Taido sopii 7-13-vuotiaille erittäin hyvin. Taidon tekniikat ja harjoitteet tukevat lapsen motorista kehitystä, sekä parantavat kehon hallintaa ja hahmotusta. Harjoitusten rakenne kehittää myös keskittymiskykyä. Tärkeintä on kuitenkin nauttia monipuolisesta liikunnasta taidotekniikoita junioreille soveltaen!

alt

Potkun (Hentai-manji-geri) väistö eteen/ylös/yli ja lyönti (tsuki).

Kuvan lähde: Suomen Taido


Juniorikurssin vetäjinä toimivat itsekin juniori-ikäisenä taidon aloittaneet. Harjoitusvuosien karttuessa he ovat nyt siirtyneet harjoittelijoista harjoitusten vetäjiksi.


Koulujen lomien aikaan taidojuniorit pitävät tavallisesti lomaa myös taidosta. Kevät- ja syyskauden lopussa järjestetään perinteisesti kauden päättäjäiset.