TAIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

TAIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

TAIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow
Slider

TAIDO

Taido muotoutui omaksi lajikseen vuonna 1965. Lajin perustaja Seiken Shukumine harjoitteli pitkään Karatea ja perinteisestä Okinawa-te:a, joihin Taido pohjautuu.

Suomeen Taido saapui vuonna 1972 ja Jyväskylässä Taidoa on harrastettu vuodesta 1990. Nykyään Taidoa harrastetaan Suomessa aktiivisesti ja menestyksekkäästi, myös arvokisamitaleissa mitattuna. Vuosittain Suomessa vierailee myös Japanilaisia opettajia.

Jyväskylässä Taidoa opetetaan sekä aikuisille että lapsille. Opetuksesta vastaavat 1-6 Dan arvoiset mustavöiset opettaja.

Taidossa tehdään paljon lyöntejä ja potkuja. Taido on vauhdikas laji, jolle tunnusomaista on erilaisten akrobatialiikkeiden, kuten volttien ja kärrynpyörien harjoittelu sekä niiden yhdistäminen eri lyönti- ja potkutekniikoihin. Taidoharjoituksissa kohentuvat sekä kunto että koordinaatio. Lisäksi laji opettaa pitkäjänteisyyttä ja keskittymiskykyä.

Kuinka aloitan?

Taidon harjoittelun voi aloittaa peruskurssilla, jotka alkavat yleensä syksyisin ja keväisin. Peruskurssin pituus on noin puoli vuotta. Aikuisten peruskurssi päättyy vyökokeeseen, jossa suoritetaan ensimmäinen värivyöarvo. Vyö on väriltään sininen. Myös junioreiden peruskurssien päätteeksi pidetään yleensä junioreiden vyökoejärjestelmän mukainen vyökoe.

Aikuisten peruskurssilla harjoituksia on kahdesti viikossa, ja junioreilla kerran viikossa. Peruskurssin jälkeen harjoitusajat säilyvät samoina, mutta harjoituksissa harjoitellaan enemmän myös pidempään harjoitelleiden kanssa.

Mitä harjoittelu vaatii?

Harjoittelu vaatii iloista mieltä ja halua haastaa itsensä. Harjoittelun voi aloittaa tavallisissa sisäliikuntavaatteissa. Virallinen Taido-puku tarvitaan vasta vähän ennen ensimmäistä vyökoetta.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan huippuseuraan!

Jaoksen ohjaajat

Jaoksen pääopettajana ja aikuisten peruskurssin ohjaajana toimii Henri Kosonen (6 dan). Junioreiden harjoituskia ohjaavat Mimmi Turpeinen (1 dan) ja Arttu Manninen (2 dan).

Harjoitusajat

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI