KICKBOXING

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

KICKBOXING

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

KICKBOXING

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow
Slider

POTKUNYRKKEILY

Potkunyrkkeily on vauhdikas ja tehokas kamppailulaji, joka on syntynyt itäisen ja läntisen kamppailukulttuurin kohdatessa: karatekojen ja nyrkkeilijöiden mitellessä paremmuudesta kehittyi laji, jossa karaten tehokkaat potkutekniikat yhdistyvät länsimaisen nyrkkeilyn suoraviivaisiin lyöntisarjoihin.

Suomen lajikartalla potkunyrkkeily on tunnettu 1980 -luvulta lähtien ja Jyväskylän Jigotaihin jaos perustettiin vuonna 1998.

Jigotailla potkunyrkkeilyä harjoitellaan urheilulajina Kuokkalan Graniitin loistavissa puitteissa ja tasokkaan valmennuksen alla. Osa harrastajista tähtää harjoittelustaan kilpailemiseen, mutta suurin osa seuran harrastajista harjoittelee hien ja vauhdin vuoksi, omaksi ilokseen. Seura järjestää tasokasta harjoitustoimintaa myös nuorille (12-17 vuotiaat).

Aikuisten harrastajien ryhmässä on mahdollisuus harjoitella viisi kertaa viikossa, nuorilla on kolme harjoitusta viikossa.

Harrastajaryhmien harjoituksiin pääsee mukaan peruskurssien kautta. Kursseja järjestämme kaksi kerta vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Helpoin tapa tutustua lajiin ja tulla mukaan harjoitteluun on kuntopotkunyrkkeilyn kautta. Kuntopotkunyrkkeily on tehokas kuntoilumuoto, tehokkaampaa tai hauskempaa tapaa päästellä työ- tai kouluviikon paineet saa hakea. Sunnuntaisin järjestettävissä harjoituksissa ei vaadita lajitaustaa eikä harjoitella kontaktilla, joten harjoitukset sopivat ikään tai kuntotaustaan katsomatta kaikille.

Seuramme kilpailutoiminta on vilkasta ja JKB:n mustavalkoiset paidat ovat tuttu näky niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kisoissa sekä palkintokorokkeella. Valmennustiimimme on ammattitaitoinen ja pidämme huolen harrastamisen tasokkuudesta koulutautumalla Suomen potkunyrkkeilyliiton järjestämissä koulutuksissa. Jaoksen päävalmentajana toimii Marko Saarinen.

(Jigotaissa harjoitellaan lähtökohtaisesti WAKO:n K1 -sääntömuodon potkunyrkkeilyä. Säännöt tarkoittavat täyttä kontaktia ja niissä sallitaan potkut pään ja keskivartalon lisäksi myös jalkoihin, lisäksi kaikki nyrkkeilyssä käytetyt lyöntitekniikat ovat sallittuja. Nuorten (alle 19 -vuotiaiden) kilpailijoiden kilpailumuotona toimii Light Contact, jossa tekniikoita ei suoriteta täydellä kontaktilla vaan kevyesti, kontrolloidusti ja turvallisesti. Laji on oivallinen tapa tutustua kilpakamppailuun nuorella iällä.)

Kuinka aloitan?

Kickboxing harjoittelu alkaa peruskurssilla, joka kestää noin kolme kuukautta. Kursseja alkaa syksyisin syyskuussa ja keväisin tammikuussa.

Peruskurssin päätteeksi harjoittelija suorittaa vyökokeen jossa voidaan myönnetää keltainen vyö-arvo. Vyökokeen suorittaminen on suositeltavaa, mutta ei pakollista.

Peruskurssin jälkeen ohjattuja harjoituksia on viidesti viikossa

Peruskurssin hinta on 120 euroa joka sisältää käsisiteet ja jalkasuojat

Mitä harjoittelu vaatii?

Hyvää mieltä ja asennetta! Jaoksen laadukkaan opetuksen takana on vuosien harjoittelu, kokemus sekä koulutetut ohjaajat ja valmentajat. Aiempaa urheilutaustaa ei vaadita.

Peruskurssille tarvitset mukaan urheillullisen mielen ja varustuksen.

Asennoitumalla harjoitteluun avoimesti ja pitkäjänteisesti saavutat tuloksia niin kehossa kuin mielessä, tai jopa kilpakehissä.

Harjoittelun vuosimaksu on 120 euroa / vuosi.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan huippuseuraan!

Ilmottautuminen syksyn kursseille aukeaa myöhemmin

Marko Saarinen

Pää- ja vastuuvalmentaja, kisaryhmä, harrastajat. 2018 Suomen potkunyrkkeilyliiton vuoden valmentaja. Rahastonhoitaja.

Esa Maula

Valmentaja, Nuorten ryhmä. Jaoksen perustaja, useita eri kamppailulajeja vuodesta 1973

Jussi Maula

Valmentaja, Nuorten ryhmä. 2018 Suomen potkunyrkkeilyliiton vuoden tuomari. Jäsenrekisterin ylläpitäjä.

Viljami Tala

Valmentaja, Aikuisten peruskurssi

Taija Savolainen

Kilpailija, Ohjaaja

Katja Pöyhönen

Kilpailija, Kuntopotkunyrkkeily ohjaaja

Oona Juutilainen

Kilpailija, Nuorten ryhmän ohjaaja

Noora Nieminen

Apuohjaaja

Timo Hietikko

Apuohjaaja

Jesse Launone

Apuohjaaja

Jaoksen ohjaajat

Jigotai kickboxingjaoksen pää- ja vastuuvalmentajana toimii valmentajan ammattitukinnon suorittanut Marko Saarinen

Tämän lisäksi seurassamme toimii apuvalmentajina Esa Maula sekä Jussi Maula

Aikuisten peruskurssivastaavana toimii Viljami Tala

Kaikki jaoksemme valmentajat ja ohjaajat on perehdytetty ja koulutettu suomen potkunyrkkeilyliiton valmentaja ja ohjaajakoulutuksen mukaisesti.

Facebook Instagram

Harjoitusajat

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI