Slide Three

IAIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

Slide Two

IAIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow

MUSO SHINDEN RYU IAIDO

Jigotaissa harjoiteltavan iaidōn perinteet ja juuret johtavat satojen vuosien taakse Japanin historiaan ja Hayashizaki Jinsuke Minamoto no Shigenobu nimiseen samuraihin. Käytännössä Iaidōn harjoittelu koostuu ennalta määrättyjen liikesarjojen harjoittelusta, näitä liikesarjoja kutsutaan nimellä kata. Näissä ennalta määrätyissä liikesarjoissa harjoitellaan miekkatekniikkaa ja taktiikkaa sekä opettajamme tapaa välittää sitä meille.

Jigotaissa Iaidoa on harjoiteltu vuodesta 1998. Seurassa harjoiteltavan Iaidōn tyylisuunta on Musō Shinden Ryu ja opettajamme on Yokohamassa asuva Takada Gakudō-sensei (Iaidō Hanshi 10. dan). Takada-sensei on vieraillut vuosittain Suomessa opettamassa.

Iaidō harjoittelu edustaa perinteistä vanhaa budon harjoittelutapaa ja eroaa siten moderneista kamppailun muodoista. Harjoitellessaan Iaidoka ei hio pelkästään tekniikkaa, vaan myös jotain itsessään. Iaidōn on tarkoitus mennä harjoittelun kautta sisimpään.

Takada-Sensein oppilaat voivat harjoitella Iaidōn ohella myös Shindō Musō Ryu Jōdō:ta.

Kuinka aloitan?

Iaidōssa ei järjestetä erillisiä peruskursseja. Iaidōssa kaikki harjoittelevat yksilöinä ja opetus on henkilökohtaista opettajalta oppilaalle. Harjoittelussa edistytään omaan tahtiin. Tämän vuoksi Iaidō sopii erinomaisesti myös niille joille säännöllinen harjoittelu ei ole mahdollista. Harjoittelu sopii kaikenikäisille eikä harjoittelun aloittaminen vaadi aiempaa kokemusta budoharjoittelusta. Harjoittelussa on 16-vuoden alaikäraja.

Mitä harjoittelu vaatii?

Harjoittelun aloitetaan aina puisella harjoitusmiekalla (bokken), jonka harjoittelun aloittava saa alkuun lainaksi seuralta. Alussa tarvitsee olla vain mukana vain normaalit sisäliikuntavaatteet sekä pyyhe jalkojen pesua varten. Varsinaisten harjoitteluvarusteiden hankinnasta kerrotaan harjoittelun alkuvaiheessa ja niitä jokainen voi hankkia omaan tahtiin.

Harjoittelun alkuvaiheet sisältävät vahvistavia harjoitteita, joiden tarkoitus on kehittää harjoittelussa tarvittavaa fysiikkaa ja kehonhallintaa. Harjoittelun edetessä opitaan perinteiseen budoharjoitteluun liittyviä sääntöjä ja etikettiä. Harjoittelussa edistyminen vaatii osallistumista leireille ja tasokokeisiin.

Harjoittelun vuosimaksu on 120 euroa / vuosi.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan huippuseuraan!

Mikko Oksa

Iaidō 6. dan

Ville Pokela

Iaidō 5. dan

Facebook

Harjoitusajat

Harjoituspaikat:
Kuokkalan Graniitti (karatesali), Pohjanlahdentie 12, 40520 Jyväskylä
Kypärämäen koulu (pieni sali), Erämiehenkatu 12, 40630 Jyväskylä
Harjoitusajat 4.9.2023 alkaen

Päivä Aika Paikka
tiistai 18.30-20.00 Kypärämäen koulu
lauantai 11.00-13.00 Kuokkalan graniitti

 

ULKOASU ROTIA PRKL . Powered by Bautomo