AIKIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

AIKIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

AIKIDO

Tervetuloa Keski-Suomen suurimman kamppailulajiseuran sivuille!

previous arrow
next arrow
Slider

AIKIDO

Aikido on nykyaikainen budolaji, jonka perusti Morihei Ueshiba (1883–1969) opiskeltuaan useita erilaisia perinteisiä japanilaisia taistelutaitoja.  Aikido tarkoittaa suomennettuna harmonisen voiman tietä. Itsepuolustuksellisena tavoitteena on hyödyntää hyökkääjän omaa liikevoimaa ohjaten sitä suuntaan, jossa hyökkääjä tai puolustautuja eivät vahingoitu.

Aikidon harjoittelun pääperiaatteita ovat väkivallattomuus ja kilpailemattomuus.  Harjoittelijat hiovat aikidotaitojaan yhteistyössä ilman keskinäistä kilpailua. Aikido ei ole sidoksissa fyysiseen voimaan, joten se sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Jyväskylässä aikidoa on harrastettu vuodesta 1985. Jigotai ry:ssä pyritään seuraamaan japanilaisen opettajan Seishiro Endo shihan (8. dan Aikikai) opetuksia. Jäätyään eläkkeelle Tokiossa sijaitsevan Aikido Hombu dojon opettajan työstä, hän perusti oman dojon Sakun kaupunkiin Naganoon. Endo shihan opettaa aktiivisesti myös eri puolilla maailmaa järjestettävillä aikidoleireillä. Suomessa hän on vieraillut säännöllisesti vuosittain jo vuodesta 1989 alkaen. Myös useat hänen korkeatasoisista (6.–7. dan) seuraajistaan käyvät säännöllisesti opettamassa eri puolella Suomea ja myös Jyväskylässä. Endo shihan korostaa aikidossa mielen rauhallisuutta, kehon joustavuutta ja liikkuvuutta sekä aikidotekniikan suorittajan ja vastaanottajan välistä pehmeää, mutta vahvaa kontaktia.

Kuinka aloitan?

Aikidon harjoittelu alkaa perustekniikkaharjoituksilla, joita on kaksi kertaa viikossa. Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan vuoden alussa ja syksyllä. Syksyn 2020 uusi perustekniikkakurssi aikuisille (väh. 14 v) alkaa ma 7.9.2020. Aikuisten perustekniikkaharjoitukset ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.00–18.30. Noin neljän kuukauden harjoittelun jälkeen suoritetaan ensimmäinen vyöarvo, 6 kyu, jonka jälkeen harjoittelija voi osallistua kaikkiin harjoituksiin, joita on kuudesti viikossa.

Junioreille (7–13v) järjestetään oma alkeiskurssi kaksi kertaa vuodessa. Syksyn 2020 kurssi aloitteleville junioreille alkaa to 10.9.2020. Junioriharjoituksia on kahdet viikossa. Aloittavat juniorit harjoittelevat torstaisin klo 18.00–19.00. Aikaisemmin aloittaneet, eli aikidoharrastusta jatkavat juniorit, harjoittelevat tiistaisin klo 17.30–18.30.

Harjoitusasuna käy alkuun verkkarit ja t-paita. Harjoituspuku eli gi hankitaan yhteistilauksena kurssin aikana. Peruskurssin hinta on 80 euroa, yliopistoliikunnan kautta 40 euroa. Kurssin jälkeen jäsenmaksu on 15 euroa/vuosi ja harjoitusmaksu 2 x 80 euroa/vuosi.

Mitä harjoittelu vaatii?

Useimmiten harjoitukset ovat vauhdikkaita ja niihin sisältyy monipuolisia kehon liikkeitä, jotka vaativat tekijältään myös fyysistä ponnistelua ja hikoilua. Jokainen harjoittelee kuitenkin aina omien kykyjensä mukaisesti ja kukin määrittää itse omat henkilökohtaiset harjoittelutavoitteensa, tosin ohjaajien opastuksella. Aikidon harjoittelu kehittää monipuolisesti yleiskunnon ja muiden fyysisten ominaisuuksien lisäksi notkeutta, tasapainoa ja mielen ja kehon hallintaa. Harjoittelussa riittää haasteita kaikille kokemukseen, ikään ja kuntoon katsomatta.

Aikidosta voi helposti saada elinikäisen harrastuksen ja elämäntavan. Lajin aloittamiskynnys on matala, sillä alussa edetään rauhallisesti ja luodaan perusta myöhemmille harjoitteille.

Jigotaissa aikidoa ohjaavat kokeneet 1.–5. danin vyöarvon omaavat aikidokat.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan huippuseuraan!

Ilmoittautuminen syksyn 2020 Aikido-peruskursseille

Aikuisten ja opiskelijoiden aikidokurssi alkaa maanantaina 7.9. klo 17.00. Harjoitukset ovat maanantaina ja keskiviikkona klo 17.-18.30.

Aikuisten peruskurssi (väh. 14 v)

Opiskelijoiden peruskurssi

Juniorikurssi (7-13v) alkaa torstaina 10.9. klo 18.00-19.00.
Junnuaikidon peruskurssi (7-13v)

YHTEYSTIEDOT

Aikuiset

Jari Heinonen, 5. dan
Jyri Vilokkinen, 4. dan
Raija Maula, 4. dan
Petteri Hannila, 3. dan
Mika Kilpeläinen, 3. dan
sähköposti: aikido(at)jigotai.fi

Aikuisten peruskurssi

Marika Laiho, 1. dan
Ville Maukonen, 1. dan
Jukka-Pekka Virtanen, 1. dan
sähköposti: aikidopk(at)jigotai.fi

Junioritoiminta

Roosa Heiska, 1. dan
sähköposti: aikidojuniorit(at)jigotai.fi

Talous

Anne Petelius, 3. dan
sähköposti: aikido_rh(at)jigotai.fi

Jäsenrekisteri ja laskutus

Jasmin Ruonala, 3. kyu
sähköposti: jasmin.ruonala(at)gmail.com
Ilmoita yhteystietosi muutokset jäsenrekisteriin
tästä linkistä

TIEDOTUS JÄSENILLE

Jaoston asioista tiedotetaan sekä sähköpostitse että jaoston Facebook-sivulla. Liity sähköpostituslistalle (ks. alla), niin saat tietoa tärkeistä tapahtumista.

Aikido-jaoston sähköpostituslista

Sähköpostistuslistalle voi liittyä ilmoittamalla siitä sähköpostiosoitteeseen: aikido(at)jigotai.fi. Listaan liityneille lähetetään sähköpostia osoitteeseen: aikido-list(at)jigotai.fi

Junioritoiminnan sähköpostituslista

Junioriharrastajien tiedotusta varten sähköpostituslistalle voi liittyä ilmoittamalla siitä sähköpostiosoitteeseen: aikido_juniorit(at)jigotai.fi. Listaan liittyneille lähetetään sähköpostia osoitteeseen: aikidojuniorit-lista(at)jigotai.fi

Facebook: Jigotai aikido Facebook

Instagram: Jigotai aikido Instagram

Facebook Instagram

Harjoitusajat

Harjoituspaikka:
Jyväskylän Monitoimitalo, Kuntoportti 3, 40700 JYVÄSKYLÄ
(Sisäänkäynti Rautpohjankadun puolelta, judosalit alimmassa kerroksessa)

Kauden 2020-2021 harjoitusajat (31.8.2020 alkaen)

Päivä Aika Ryhmä

Judosali

maanantai 17.00-18.30 aikuiset perustekniikkaa (uudet harjoittelijat
aloittavat ma 7.9.)
2
tiistai 17.30-18.30 juniorit, jatkavat (peruskurssin jo käyneet) 4
tiistai 18.30-20.00 aikuiset, edistyneempää tekniikkaa (Jyri) 3
keskiviikko 17.00-18.30 aikuiset perustekniikkaa 3
torstai 18.00-19.00 juniorit, aloittavat & jatkavat (uudet juniorit aloittavat 10.9.) 4
perjantai 17.00-18.30 aikuiset (Jari) 3
lauantai 11.00-12.30 aikuiset (vapaavuoro) 3
sunnuntai 11.00-12.30 aikuiset (Raija) 3

Ilmoittautuminen syksyn 2020 Aikido-peruskursseille

Aikuisten ja opiskelijoiden aikidokurssi alkaa maanantaina 7.9. klo 17.00. Harjoitukset ovat maanantaina ja keskiviikkona klo 17.-18.30.
Aikuisten peruskurssi (väh. 14 v)
Opiskelijoiden peruskurssi

Juniorikurssi (7-13v) alkaa torstaina 10.9. klo 18.00-19.00.
Junnuaikidon peruskurssi (7-13v)

ULKOASU ROTIA PRKL . KOODI PREONI